Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
    За какво са ти пети, преди няколко дни някой беше писал, че реже стария ремък през средата и набива новия. Всичко е точно. И излиза тънко, даже за ролки не харчиш пари.
    Думи нямам просто, това ако го видя, дори няма да знам как да реагирам...

Първоначално публикувано от NikMar Покажи съобщение
    Eто и поредния пример при мен.Вчера си смених ангренажния и пистовия ремък с един приятел се справихме за пореден път. Ремъците ми струваха 26 лв с намалението което ползвам. В сервиз ми искаха 30 лв. за ангренажен, 15 лв за пистов ремък и за труд 50 лв. Е как да им ги дам?
    Незнам каква е колата, ама за 50лв. труд за ангренаж и периферия да ти се виждат много ми е смешно чак. Аз за 50лв. няма и да го пипна ангренажа ако е ТС ако е някое Пунто 1.1 да, но в противен случай....
    Интересно ми е кога ще се научим да ценим труда на хората и старанието което се влага в него.
    Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 19:19.
    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
      Незнам каква е колата, ама за 50лв. труд за ангренаж и периферия да ти се виждат много ми е смешно чак. Аз за 50лв. няма и да го пипна ангренажа ако е ТС ако е някое Пунто 1.1 да, но в противен случай....
      Интересно ми е кога ще се научим да ценим труда на хората и старанието което се влага в него.
      Колата е Брава 1.4 и понеже автомобилите са ми хоби, а споменатия приятел е инж.по двигатели си правим сами колите, в сервиз ходим само, ако нямаме друга алтернатива, а и там можем до известна степен може да ползваме сервиза и да си ги правим сами. Е има моменти в които не ни се занимава и си плащам, като машона на Пунтото например. А за един пенсионер 50 лв са си пари.

Comment

• Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
        Когато колегата Ecotronic зададе въпроса за охладителната течност следва смяна на гарнитурата на главата. Лошото е че и в този случай ще излезе прав. Към автора на темата провери дали не надува маркучите на охладителната течност. Може да направиш и СО тест на антифриза. Покаже ли някакво отклонение от нормалното вкарвай колата в сервиз да не те остави колата на пътя някъде. При мен загубата на антифриз с два малки теча и това че го гореше беше около 200-300 мл. на 3-4 седмици. Така че загубата може и да не я забележиш.
        Благодаря ви!

От това е, да. Предстои дейност в сервиз

Разбира се, къде да е Alfa-та, ако не в сервиз..

Да, заради охладителната е. Поне така ми казаха.
        Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

• Последно време много раждат алфите.
          Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

• Разбира се, летен сезон, време е за окотени италианки

Господ да пази, хвърлих едната, роди, сега прехвърлям здрави части. Хич не е смешно и приятно Ние се майтапим, ама на портфейла и на човек хич не им е готино...
            Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

• Аз чакам да се роди едно 4С. Ама странно, като виждам, че раждат Ц класи по пътя.
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Това как се лекува? Стана след автомивка, призля ми...
                Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                  Това как се лекува? Стана след автомивка, призля ми...
                  Или с хром фолио, или с някакъв цвят боя, или с ново
                  Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Това да не е станало след безконтактно измиване?
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                      Това да не е станало след безконтактно измиване?
                      Не беше безконтактно.

Comment

• Колеги, някой разправял ли се е да сложи датчици за темп на маслото и налягане на маслото? По-конкретно ме интересува дали мога директно да навъртя кюмбето на датчика за налягането някъде без да пробивам, защото не ми се купува т.нар. "сандвич", който се поставя между двиг и филтъра на маслото? Също и къде е най-подходящо да се сложи тройника за буустметъра? Колата е ДЖТД 1.9 140кс. Благодаря

Comment

• Въпрос към собствениците на 156 Sportswagon - отпред и отзад колата ви еднакво висока ли е, понеже моята отзад е една идея по-висока и на някой рампи малко забива муцуната напред и застъргва бронята? Така я купих и не съм и правил нищо.
                          2005 156 1.9 JTD 115
                          2004 GT 2.0 JTS 165

Comment

• Здравейте момчета.Имам едно питане,когато се сменя вариатор направо се слага на вала,искам да кажа сваля се стария и се слага новия с лепило,но след като се сложи трябва ли да му се правят някакви настройки,някакви фази или като се сложи след зацепване и всичко друго,започва да си работи и да си върши неговата работа?Благодаря предварително!

Comment

• Първоначално публикувано от Kirilbalukchiev Покажи съобщение
                              Здравейте момчета.Имам едно питане,когато се сменя вариатор направо се слага на вала,искам да кажа сваля се стария и се слага новия с лепило,но след като се сложи трябва ли да му се правят някакви настройки,някакви фази или като се сложи след зацепване и всичко друго,започва да си работи и да си върши неговата работа?Благодаря предварително!
                              Никакви настройки не трябва да се правят.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Никакви настройки не трябва да се правят.
                                Значи само го навивам,пъхам вала и зацепвам?

Comment

Working...
                                X